Satel Versa inbraakpanelen

Versa panelen en toebehoren

Satel VERSA Plus inbraakcentrale

De Satel VERSA is de laatst uitgebrachte SATEL inbraakcentrale, behorende tot de overige VERSA series. Dit beveiliging alarmsysteem, het hart van dit paneel, is een uitstekende keuze voor personen die gaan voor kwaliteit, functionaliteit, ongecompliceerd en intuïtieve werking als ook een snelle, schone installatie.

Zeer geschikt vanwege de aangeboden flexibele configuratie als ook de veelzijdigheid in gebruik, terwijl het hoogste beveiligingsniveau gehandhaafd blijft, toegankelijk vanuit iedere plek in de wereld ? dat is de basis van de VERSA Plus inbraakcentrale. Maar wat maakt deze oplossing dan zo interessant?

Flexibele aanpassing van het systeem

De VERSA IP/Plus centrale is de enige oplossing in de markt die unieke eigenschappen combineert die tot nu toe alleen beschikbaar waren bij gebruik van verschillende en aparte apparaten. De hoofdprint integreert IP Ethernet aansluiting, GSM/GPRS, een Spraakkiezer met spraakmenu en een Audio inluisterfunctie als ook een Analoge telefoonkiezer. Dit met als resultaat dat de VERSA Plus communicatie  mogelijk maakt via maar liefst drie kanalen (Ethernet, Analoog (voip) en GSM/GPRS) om er zorg voor te dragen dat de informatie effectief verstuurd wordt.

Al deze eigenschappen maakt dat deze op het VERSA Plus systeem gebaseerde centrale zich perfect  aanpast aan de eisen van de gebruiker en mogelijkheden van het object zelf. Het apparaat maakt het mogelijk om zowel een bekabeld als ook een volledig draadloos systeem op te bouwen, of als  alternatief een hybride, met als combinatie de twee vormen van installatie. Dit alles geeft u ongekende flexibiliteit wanneer het alarm system ontworpen wordt voor zowel kleine als gemiddeld grote objecten. Een systeem gebaseerd op deze inbraakcentrale kan worden gebruikt bij verschillende type van gebouwen, ongeacht of het nu wel of niet mogelijk is om een nieuwe installatie te maken.

In het geval van moeilijke gebouwen kan de VERSA Plus een twee-weg volledig draadloos alarmsysteem creëren. Communicatie in dergelijke installaties wordt gerealiseerd door gebruik te maken van een nieuwe generatie RF controllers: de ACU-120 en ACU-270. Deze werken op een frequentie van 868 MHz, met een perfect werkbereik bij gebruik van de ABAX familie draadloze apparaten: tot 500 meter in open veld, welke een gebied van 78.5 hectare aangeeft.

De VERSA Plus centrale heeft ook de mogelijkheid om een een-weg draadloos system te bouwen.  Dit wordt gecreëerd d.m.v. het gebruik van de VERSA-MCU RF controller, welke werkt op de 433 MHz band en daarmee de mogelijkheid geeft om de MICRA familie apparaten samen met de VERSA te laten werken.

Uitgebreid aantal bediendelen

Het SATEL product portfolio draagt zorg voor een uitgebreid aantal type bediendelen die kunnen worden ingezet om met de VERSA Plus centrale samen te werken. Afhankelijk van hun individuele mogelijkheden, kunnen gebruikers kiezen uit acht verschillende bediendelen welk verschilt in verschijning en functionaliteit. De mogelijke opties omvat bekabelde en draadloze bediendelen, met zowel de klassieke toetsen of Touch screen met een grafische interface, met LCD display of standaard met LED indicatoren. Al tezamen kunt u tot een maximum van zes bediendelen toepassen in het gehele  systeem.

Onder de bediendelen welke gebruikt worden in het systeem gebaseerd op de VERSA Plus centrale, zijn de meest noemenswaardige de VERSA-LCDM-WH met Wit LCD display, de INT-TSG met Touch screen en de volledig draadloze VERSA-LCDM-WRL. Dit laatste bediendeel bezit ook een ingebouwde kaartlezer, welke het mogelijk maakt om het systeem nog eenvoudiger te bedienen bij gebruik van zogenaamde proximity kaarten en sleutel key tags.

Manieren van communicatie door het systeem

Het geavanceerde ontwerp van de VERSA Plus betekent ook de beschikbaarheid van meervoudige manieren van communiceren. Rekening houdend met de uit te voeren taken, kunnen deze worden onder verdeeld in vijf groepen.

I. Rapportage

De eerste omvat de methodes van rapportage naar de alarm meldcentrale. In dit verband zijn alle drie vooraf genoemde communicatie kanalen beschikbaar, hun configuratie mogelijk makend via het DLOADX software programma of direct vanaf het bediendeel.

II. Notificaties

De tweede omvat notificatie mogelijkheden van evenementen die in het systeem plaatsvinden. Dergelijke informatie kan worden verstuurd naar maximaal acht telefoonnummers in de vorm van spraakboodschappen (tot 16 verschillende boodschappen kunnen worden bepaald), of tekstberichten (SMS), tot 64 kunnen geformuleerd worden. Bovendien is de E-mail notificatie mogelijkheid beschikbaar. U kunt tot acht E-mail adressen definiëren waarbij de berichten die verzonden worden ook nog gefilterd kunnen worden per ontvanger, dit om ervoor zorg te dragen dat binnenkomende notificaties alleen die informatie bevat wat voor de ontvanger belangrijk is..

III. Bediening

Een systeem gebaseerd op de VERSA Plus inbraakcentrale zorgt ook voor een eenvoudige bediening van het alarmsysteem met geautomatiseerde componenten. Deze functionaliteit kan op verschillende manieren worden toegepast: via SMS berichten, bij gebruik van uw telefoon via spraakmenu commando?s, als ook op afstand - via de VERSA CONTROL App., welke wordt gebruikt voor Smartphones. Dit maakt het mogelijk om geheel vrij uw systeem te benaderen en te bedienen op basis van de VERSA Plus en vanaf iedere locatie in de wereld. De applicatie biedt ook een notificatie functionaliteit door gebruik te maken van zogenaamde PUSH berichten, dit zodat zowel u als gebruiker maar ook de installateur informatie kan ontvangen indien nodig.

IV. Configuratie

De vierde groep, welke vrij groot is, omvat de methodes om het systeem te configureren. De VERSA Plus maakt het mogelijk om iedere programmering en iedere wijziging van de instellingen via alle drie eerder genoemde communicatiemethodes te kunnen uitvoeren, als ook lokaal ? via de USB port op de print.

V. Overige

De functionaliteit van de laatste groep is beschikbaar dankzij de INT-VG Spraakmodule, geïntegreerd op de VERSA Plus hoofdprint. De module biedt de mogelijkheid om via uw telefoon of Smartphone in contact te komen met uw alarmsysteem. Bij gebruik van deze spraakmodule kunt u de status van uw systeem controleren, inluisteren naar wat er gebeurt in het object, maar ook spreken naar de personen die zich in het object begeven.

Een dergelijke variatie van functionaliteit en communicatiemogelijkheden maken de VERSA IP/Plus inbraakcentrale tot een veelzijdige oplossing, die flexibele aanpassing van het systeem  mogelijk maakt naar de karakteristieken van het te beveiligen object en de voorkeur van de gebruikers. Dit met als resultaat dat de alarminstallatie simpel, snel met als gevolg daarvan kosteneffectief is.  Daarom zal ook de meest veeleisende gebruiker die op zoek is naar een professioneel en efficiënte oplossing voor een betaalbare prijs zich tevreden voelen bij onze oplossing.

INT-AVT VERSA IP/PLUS audio verificatie module
€ 59,00
(incl. btw)
Op voorraad, binnen 1-2 werkdagen verzonden
Het INT-AVT akoestische alarm verificatie paneel maakt de in de VERSA IP/PLUS ingebouwde INT-AV module compleet. De INT-AVT is voorzien van een speaker en een microfoon welke tweeweg spraak in het object mogelijk maakt. Indien er contact wordt gelegd middels bijvoorbeeld een mobiele telefoon krijgt de beller een spraakmenu te horen.